Při rezervaci uveďte, že jste kontakt našli na e-ubytovani.eu, a obdržíte 5% slevu z oficiálních cen.

U Fialů Vír No6

Ubytování

Kontaktní osoba:  Dana Říhová
Adresa:  Vír 6
Vír
59266
Telefon:  607237717
E-mail:  Ubytování  - U Fialů Vír No6
Pošli e-mail >>>
 
WWW stránky:  www.ufialu.cz
   
Cena os./noc:  400 - 600 CZK
   

Chata, chalupa

Foto - Ubytování  - U Fialů Vír No6
Další fotografie >>>

Naše rodina už jedenáct generací vlastní chalupu ve Víru na Vysočině, kde téměř 300 let fungoval vyhlášený Hostinec u Fialů, který naši předci provozovali. Po znárodnění a měně v roce 1953 byl hostinec uzavřen a od té doby víceméně chátral. Až naše generace našla dost síly, odvahy a financí, aby se pokusila stavení zachránit. K chalupě máme velmi hluboký vztah, je to odkaz předků, kterých a kterého si vážíme.

Chalupa bude připravena přivítat přespolní návštěvníky Víru a turisty, kteří budou v našem kraji chtít strávit více než jen jeden den. Za tak krátkou chvíli totiž nelze vdechnout vůni a poznat krásu Víru, který ač sevřený příkrými stráněmi, je otevřen lidem s chutí dívat se, vnímat a prožívat. Pro naše hosty a jejich děti jsme připravili řadu nevšedních aktivit, které obohatí chvíle volna a dovolených o zase tak trochu jiné zážitky.

V chalupě je celkem k dispozici 9 lůžek na obytné ploše celkem asi 130m2.
Připravili jsme pro vás ubytování ve dvou místnostech (2 × 3 lůžka). Mládenecký pokoj (3 lůžka: 2 x 200 cm, 1 x 180 cm), Zelená seknička (3 lůžka: 2 x 200 cm, 1 x 180 cm).

Spát můžete v klasických péřových duchnách, pro alergiky máme připravenou alternativu, čisté povlečení a ručníky pro hosty jsou samozřejmostí. Další spáči mohou ulehnout v šenku na peci (240 x 90 cm) a na rozkládací pohovce (190 x 120 cm).

Sociálním zařízením jsou 2 toalety, 2 umyvadla a prostorný sprchový kout.

Pro stolování, večerní posezení a hrátky dětí můžete využít prostor v šenku, který je dnes vybaven výčepem s původní a funkční pípou, kachlovými kamny s lenošivou pecí, klavírním křídlem, dětským koutkem, LCD televizí, …

Pro kuchařky a kuchaře je k dispozici plně vybavená kuchyně s plynovou varnou deskou, troubou, myčkou, lednicí, kávovarem a vším nádobím, které můžete potřebovat při svém kulinářském snažení a stolování. Potraviny můžete nakupovat v 50 m vzdáleném dobře zásobeném obchodě se smíšeným zbožím, který má otevřeno prakticky každý den. Zatoužíte-li po čerstvých vajíčkách nebo právě nadojeném mléku, stačí říct.

V kuchyni je pro vás nachystána čerstvá zásoba základních potravin: mouky, cukr, čaj, káva, olej, sůl, hořčice, kečup, sušené bylinky z naší zahrádky a další koření. Najdete zde také skleněné dózy se sušenými bylinkami na čaj i s návodem, jak které bylinky použít. Na slazení bylinkového čaje můžete využít kvalitní med od místního včelaře nebo malinovou šťávu naší výroby. Kávu do espresa nám dodává nedaleká pražírna kávy Hofr.

Pro vaše děti je připravený dětský koutek v šenku. Děti tu najdou v truhle ukryté hračky a stavebnice, pastelky, kostky, panenky, řádit mohou i na houpacím koníkovi…. Malovat si mohou ve staré školní lavici, v tzv. škamně, kterou jsme právě pro ně nechali zrestaurovat. Pro ty nejmenší máme nachystanou dětskou postýlku, přebalovací podložku, vaničku i dětskou židličku.

Vytápění chalupy je zajištěno plynovým topením. Pokud si ale budete chtít dopřát tak trochu jiné teplo, můžete si zatopit v kachlových kamnech a vyhřát si pec, na které se tak krásně lenoší a odpočívá.

Vybavení chalupy je z větší části původní, restaurované. Můžete tak sedět v šenku u stolu, za kterým ještě před 80ti lety sedávali štamgasti. Klavír v šenku je z přelomu 19. a 20. století. V roce 2009 prošel rukou restaurátorů, kteří mu vrátili jeho krásu i zvuk. Postele jsou původní restaurované doplněné dřevěným roštem (oproti původním drátěným) a bavlněnými futony coby matracemi. Interiér chalupy je doplněn o jakousi výstavu předmětů a relikvií z našeho rodinného archivu. Najdete tu památky na Svatá přijímání našich předků, staré rodinné fotografie, ale i ohříváček na pivo, večerní šaty prababičky Antonie, víko od vinného sudu z kunštátských sklepů z roku 1885, fragmenty z vykopávek pod podlahami, které jsme objevili při rekonstrukci, a spousty dalších zajímavostí. I přes historický ráz chalupy je samozřejmostí přípojka k internetu v každé místnosti a příjem satelitní TV s velkou programovou nabídkou.

Protože si vážíme krajiny, ve které žijeme, snažíme se nezanechávat stopu po naší existenci příliš hlubokou. Používáme proto ekologické čisticí prostředky, třídíme odpad, používáme recyklovaný papír, a ve vybavení chalupy najdete jen nezbytné minimum plastů.


Vybavení pokoje  rádio, povlečení, vytápění, internet
Společné vybavení  společná koupelna, společné WC, společné sprchy, společná kuchyňka, přístup k Internetu (internetová kavárna), společná TV, venkovní posezení, ohniště, společenská místnost
Doprava  parkoviště
Jazyky  personál mluví anglicky
Sportovní možnosti  bazén v dosahu, krytý bazén v dosahu, přírodní koupaliště v dosahu, fitness v dosahu, bowling v dosahu, kuželky v dosahu, turistika, cykloturistika, běžkování, lyžařský vlek v dosahu, rybolov, úschovna kol, úschovna lyží
Relaxace  sauna v dosahu, masáže v dosahu
Zábava  diskotéka v dosahu, pořádání společenských akcí
Ostatní služby  praní prádla, žehlení, výlety s průvodcem
Možnosti pro děti  dětské hřiště (venkovní), dětský koutek (vnitřní), opatrování dětí přes den, opatrování dětí v noci
Dostupnost pro zvířata  po dohodě vstup zvířatům povolen


Reklama:
Místní předpověď počasí

Nejbližší jiné možnosti:

Prezentace Ubytování  - ubytovanipodlesem
ubytovanipodlesem
Milovice u Mikulova

Prezentace Ubytování  - Ubytování v soukromí
Ubytování v soukromí
Hlohovec

Prezentace Ubytování  - Srub Dolce u Trutnova
Srub Dolce u Trutnova
Trutnov

Reklama:
TOPlist