Při rezervaci uveďte, že jste kontakt našli na e-ubytovani.eu, a obdržíte 5% slevu z oficiálních cen.

Hotel Sirákov

Ubytování v Liptále

Kontaktní osoba:  Radek Štarha
Adresa:  vrch Sirákov
Liptál
75631
Telefon:  571 438 181
E-mail:  Ubytování v Liptále - Hotel Sirákov
Pošli e-mail >>>
 
WWW stránky:  www.hotel-sirakov.cz
   
Cena os./noc:  350 - 430 CZK
   

Hotel v Liptále

Foto - Ubytování v Liptále - Hotel Sirákov
Další fotografie >>>

Nově zrekonstruovaný hotel Sirákov stojí na jednom vrcholu kopců Vizovické vrchoviny, poblíž hlavní komunikace Zlín-Vizovice-Vsetín.
V hotelu Vám nabízíme možnost ubytování v pokojích s TV,SAT a telefonem, v hotelové restauraci je k dispozici kvalitní kuchyně v čele s proslulými specialitami z hlívy ústřičné.
Hotel má kapacitu celkem 32 míst. Ubytování v 11-ti pokojích.
Při požadavku na pořádání oslav, večírků, promocí atd. Vám také vyjdeme vstříc, hotel nabízí pro tyto akce 80 míst. Neváhejte nás proto kontaktovat.
Pro turisticky orientované zájemce můžeme sloužit jako základna pro výlety po okolních kopcích, ať už pěších, cyklistických nebo v zimní sezoně lyžařských.

Okolí - tipy na výlety
-----------------------
Vizovice
Klasicistní zámek
zamek-viz.hyperlink.cz

Distillery Land
Prohlídka společnosti RUDOLF JELÍNEK a.s. V rámci exkurze každý návštěvník shlédne krátký film o společnosti RUDOLF JELÍNEK a.s., navštíví nejmodejnější zařízení na výrobu destilátů v ČR, uvidí obří dřevěné kádě pro zrání destilátů a stáčírnu pro plnění hotových nápojů do láhví. Každý host má možnost degustovat 4 vzorky zvolených produktů, dostane dárkovou miniaturu slivovice a může využít příznivou a širokou nabídku nové podnikové prodejny.
www.rjelinek.cz

ZOO a romantický zámek Lešná
www.zoolesna.cz

Pulčín
Nejvýše položená valašská obec. Připomínána v 15. stol., od roku 1517 pustá. Znovu obnovená 1574 na dnešním místě, roku 1663 vypálena Turky. Chráněný kamenný kříž z roku 1818. Severně od obce se nachází Národní přírodní rezervace Pulčín-Hradisko.

Pulčínské skály
Pískovcové hřebenové skalní město, na vrcholu kopce další (Izby) s puklinovou jeskyní
atlas-cs.logis.cz/objekty/PQ/pulcinske_skaly.htm

Čertovy skály
Těsně před obcí Horní lideč ve směru od Vsetína se v soutěsce nad říčkou Senice tyčí jedinečná bizarní pískovcová skalní stěna Čertovy skály. Tento chráněný přírodní výtvor je složen z velkých balvanů, má výšku od 6 do 20 m, šířku 2-3 m a stěna je dlouhá 130 m. Na vrcholu kopce Zámčisko bylo pravěké sídliště lidu lužické kultury z 1.tisíciletí př.n.l. K původu Čertových skal se váže lidová pověst o sázce chytrého valašského mlynáře s čertem. Podle jiné pověsti se prý u Čertových skal často zjevoval černokněžník, který uváděl chudý lid do jeskyň pod skalami a tam je obdaroval zlatem.

Barokní zámek Vsetín
Tvrz vznikla snad již v 14. století, doložena rokem 1464 za Václava z Doloplaz. V polovině 16. století ji získali Nekešové z Landeka a ti nebo jejich dědic Arkleb z Víckova rozšířili tvrz v renesanční čtyřkřídlý zámek. Za třicetileté války valašské povstání, poraženo roku 1627. V letech 1652 - 1827 náležel zámek uherskému rodu Illésházyů, kteří roku 1656 zahájili jz. od zámku výstavbu nového sídla, které mělo mít podobu italského kastelu s nárožními věžemi a odpovídat podobě illésházyovských sídel v Uhrách (stavbu vedl A. Cavado), ale v 80. letech 17. století byl nedostavěný objekt změněn na kostel. Původní zámek sloužil jen jako sídlo úředníků, v roce 1708 byl dobyt a vypálen uherským vojskem Františka Rákocziho II. Teprve v letech 1732 - 1733 zámek opraven a barokně zmodernizován. Další, klasicistické úpravy v letech 1833 - 1834 za Wachtlerů. Posledními majiteli zámku byli Thonetové v letech 1890 - 1945. V roce 1915 zámek vyhořel a byl upraven pseudorenesančně. Patrová čtyřkřídlá budova s polygonálními nárožními věžemi, nad vstupním průčelím mohutná 55 m vysoká hranolová věž. V přízemí zbytky renesančních kleneb, v patře štuková výzdoba.

Skanzen Velké Karlovice, valašská lidová architektura
Bývalý kupecký dům z počátku 19. stol. Nyní soubor lidové valašské architektury.
Národopisné sbírky - valašská kuchyně, zemědělské nářadí, zpracování surovin, štípání šindelů a loučí, řezbářství, lidové kroje, lisované a foukané sklo. Dějiny a osobnosti Velkých Karlovic. Malíři ze Soláně. Výstavy výtvarného umění.
www.velkekarlovice.cz

Zámek Kinských Valašské Meziříčí z 19.stol.
Renesanční zámek postavili v polovině 16. století Žerotínové jako náhradu za zbořený hrad v Rožnově pod Radhoštěm. V roce 1648 byl poškozen Švédy. Počátkem 18. století jej Žerotínové z vízmberské větve přestavěli a rozšířili v barokním slohu. Od roku 1805 sloužil jako vojenská nemocnice. V roce 1815 jej získali Kinští. Když si roku 1854 zvolili za své sídlo zámek v Krásně nad Bečvou, prodali zámek ve Valašském Meziříčí státu. V objektu byla nejprve ženská věznice, za I. světové války vojenská nemocnice, pak kasárna. Dvoupatrová trojkřídlá budova. V přízemí a 1. patře nádvoří zčásti zasklené barokní arkády. Zbytky štukové výzdoby a nástěnných maleb.

Rožnov pod Radhoštěm
Skanzen
Rozsáhlý soubor lidových staveb a památek Valašska, založený r. 1925. V současnosti přes 70 objektů ve třech areálech - Dřevěné městečko, Valašská dědina, Mlýnská dolina.

Větrný mlýn německého typu
Vnitřní vybavení větrného mlýna včetně trámové konstrukce bylo do skanzenu přeneseno z obce Kladniky u Lipníka nad Bečvou v roce 1985. Vnější plášť tam zůstal stát uprostřed sadu a stojí dodnes. Ve skanzenu byl podle něj pro zrestaurovanou technologií vytvořen plášť nový a mlýn byl zpřístupněn veřejnosti. Původní mlýn postavil v r. 1829 Fr. Skopal ze Soběchleb. Mlýn byl postaven za využití některých částí staršího mlýna. Svědčí o tom vročení na různých místech mlýna. Např. na trámu je 1812, na moučnici 1828 a na korouhvičce 1813. Po válce mlýn chátral dokud nebyl částečně převezen do skanzenu. Bohužel ve skanzenu je však větrný mlýn nevhodně umístěn. Okolí mlýna je zcela zarostlé, takže nelze vidět mlýn jako krajinnou dominantu či krajinotvorný prvek. Stavba i vnitřní vybavení je však kvalitně a pěkně opraveno a slouží k poznání mlynářské technologie.
www.vmp.cz

Pustevny
Horské sídlo Pustevny (1018 m), pojmenované po poustevnících, kteří zde žili a z nichž poslední zemřel roku 1874, jsou význačným turistickým střediskem. Pustevnám dominují dřevěné stavby postavené v lidovém slohu významným slovenským architektem Dušanem Jurkovičem.
www.pustevny.cz


Vybavení pokoje  koupelna, WC, telefon, TV, SAT, povlečení, teplá voda, vytápění, internet
Typ stravování  kontinentální snídaně, klasická restaurace, zahradní restaurace, česká kuchyně, drubeží speciality, kuřácká a nekuřácká zóna v restauraci, možnost placení stravenkami, pizzerie v dosahu, kavárna
Doprava  parkoviště, vjezd pro autobusy
Sportovní možnosti  krytý bazén v dosahu, přírodní koupaliště v dosahu, fitness v dosahu, squash v dosahu, tenis v dosahu, bowling v dosahu, kulečník, golf v dosahu, turistika, cykloturistika, běžkování, lyžařský vlek v dosahu, úschovna kol, úschovna lyží
Relaxace  sauna, masáže, vířivá koupel
Zábava  diskotéka v dosahu, kasino v dosahu, pořádání společenských akcí
Dostupnost pro zvířata  vstup zvířatům povolen
Typ placení  Česká Spořitelna, EuroCard - MasterCard, VISA


Reklama:
Místní předpověď počasí

Nejbližší jiné možnosti:

Prezentace Ubytování  - Ubytování U Přehrady
Ubytování U Přehrady
Karolinbka

Prezentace Ubytování  - Ubytování v soukromí
Ubytování v soukromí
Hlohovec

Prezentace Ubytování  - ubytovanipodlesem
ubytovanipodlesem
Milovice u Mikulova

Reklama:
TOPlist