Apartmány Na Zlaté stezce *** (Stožec - České Žleby)

Ubytování

Kontaktní osoba:  Milan Klapka
Adresa: 
Zobraz mapu
České Žleby 29
Stožec, České Žleby
384 51
Telefon:  (+420) 608 747 575
E-mail:  Ubytování  - Apartmány Na Zlaté stezce *** (Stožec - České Žleby)
Pošli e-mail >>>
 
WWW stránky:  www.prima-apartmany.cz
   
Cena os./noc:  300 - 350 CZK
   

Pension

Foto - Ubytování  - Apartmány Na Zlaté stezce *** (Stožec - České Žleby)
Další fotografie >>>

Ve vyšším standardu zrekonstruovaná původní usedlost v horské vesničce České Žleby, která se nachází pod Žlebským vrchem (1.080 m) v jižní části Šumavy jen asi 3 km od hranic s Německem. České Žleby jsou nejvýše položenou osadou jižní části Šumavy (940 m) a nabízejí mnoho krásných výhledů do okolí. Osada je připomínána již ve 13. století a díky své unikátní poloze na trase historické „Zlaté stezky“ původně patřila k jedné z nejvýznamnějších obcí této části Šumavy.
Dnes jsou České Žleby východiskem turistických a cykloturistických cest do příhraniční oblasti Trojmezí a díky turistickým hraničním přechodům do Německa a Rakouska je možné poznávat i krásy Bavorského lesa na německé a Mühlviertelu na rakouské straně hranice. V obci je též menší lyžařský areál s možností umělého zasněžování a pro milovníky běžeckého lyžování jsou v okolí obce upravovány desítky kilometrů běžkařských tratí všech obtížností s propojením na běžkařské trasy v Bavorském lese na německé straně hranice.


Výše uvedené skutečnosti dělají z Českých Žlebů ideální místo pro aktivní odpočinek a rekreaci v každém ročním období.


Poloha :

Náš prázdninový region leží na hranici tří zemí : České republiky, Rakouska a Německa tedy v srdci Evropy. Za dvě hodiny můžete být ve 'zlaté' Praze anebo v Mnichově. V bezprostřední blízkosti se nacházejí skvostná města Prachatice (30 km), Vimperk (25 km), České Budějovice (70 km) a romantický, ve vltavské smyčce ležící Český Krumlov (55 km). Využijte možnosti sportu na Lipně na okraji Národního parku Šumava. Do Passau je to co by kamenem dohodil (70 km). Zde si člověk může užít nádherné panorama města tří řek : Dunaje, Innu a Ilze. Regensburg (165 km) a Deggendorf (85 km) Vás zvou svými impozantními místy a středověkým půvabem k potulkám a nákupům.
Obrazem budoucí Evropy nejsou již národnostní státy, ale budou jím regiony. Ve střední Evropě je Šumava a Bavorský les daleko největší souvislou lesní plochou, která není přeťata dálnicemi a představuje tak jedinečné místo k odpočinku. V národních parcích Šumava a Bavorský les zůstává více než kde jinde původní mnohotvárnost fauny a flory. Ne nadarmo byla Šumava zvolena organizací „Naturfreunde – International“ jako „Krajina roku 2000“! Poznejte i Vy tento turistický, cyklistický a lyžařský ráj bez hranic na „Zelené střeše Evropy“. Můžete si zasportovat v čistém horském lesním vzduchu, poznávat takové přírodní poklady jako jsou ledovcová jezera, rašeliniště neb divoká údolí zde pramenících řek stejně jako můžete poznávat kulturní a historické památky zdejšího regionu a navštívit celou řadu kulturních podniků. České Žleby jsou ideálním výchozím místem pro Vaše poznávání.


A jak se k nám dostanete?

Je to velice jednoduché. Příjezd je řešen po místních komunikacích, z nichž jedna ústí na silnici č. 39 za Soumarským mostem mezi obcemi Volary a Lenora (odbočka Stožec, České žleby), druhá místní komunikace ústí na silnici č. 4 v obci Hliniště (odbočka České Žleby). Po příjezdu do Českých Žlebů najdete objekt apartmánového domu poblíž centra obce. Parkování osobních vozidel je zajištěno u objektu apartmánového domu na vlatním pozemku.


Vybavení :

Objekt apartmánového domu je situován na vlastním pozemku (cca 1.000m2) v klidné části obce České Žleby v nadmořské výšce cca 940 m a nabízí překrásný panoramatický výhled na Šumavu. Objekt je vhodný jak pro klidnou rodinnou rekreaci, tak i pro skupinové pobyty.

Objekt apartmánového domu nabízí hostům možnost ubytování ve čtyřech zcela samostatných apartmánech.
Apartmán A - 2 ložnice = 2 x 4 lůžka - 1.NP
Apartmán B - 3 ložnice = 2 x 3 lůžka + 1 x 4 lůžka - 1.NP
Apartmán C - 2 ložnice = 2 x 3 lůžka - podkroví
Apartmán D - 3 ložnice = 2 x 4 lůžka + 1 x 3 lůžka - podkroví
Každý apartmán je možné pronajímat i po jednotlivých pokojích (ložnicích). Celkem je tedy hostům k dispozici deset pokojů (ložnic) - (6 x 3 lůžka + 4 x 4 lůžka). Všechny pokoje (ložnice) jsou stylově zařízeny. Každý pokoj (ložnice) je vybaven jedním dvoulůžkem a jedním (třílůžkový pokoj) nebo dvěma (čtyřlůžkový pokoj) samostatnými lůžky. Každý pokoj (ložnice) disponuje vlastním sociálním zařízením se sprchou a WC. Součástí každého pokoje (ložnice) je i TV s možností satelitního příjmu a přípojka internetu. V každém z apartmánů je hostům k dispozici plně vybavená kuchyňka umožňující přípravu jídel. Součástí podkrovních apartmánů (Apartmány C + D) je i prostorná hala s posezením.
V případě zájmu hostů je možné zajistit i stravování ve stylové restauraci v přízemí objektu.
Celková kapacita objektu je 35 lůžek. Objekt je vhodný jak pro klidnou rodinnou rekreaci, tak i pro skupinové pobyty.

Teplá voda ve všech apartmánech je samozřejmostí. K apartmánům přísluší v přízemí objektu prostor pro úschovu kol neb lyží. Za domem je hostům k dispozici venkovní posezení ve stínu vzrostlých stromů s překrásným panoramatickým výhledem na Šumavu. Zde je i možnost využití venkovního grilu a trampolíny. Objekt je hostům k dispozici celoročně. Parkoviště osobních vozidel je u objektu apartmánového domu na vlastním pozemku. Vzdálenost k lyžařskému vleku je asi 500m.

Tipy na výlet :

Vaše dovolená na Šumavě v oblasti Trojmezí Vám dává jedinečnou příležitost, podniknout krátké výlety do tří zemí - Čech, Německa a Rakouska. Můžete se vydat za cíly „hned za rohem“ jako jsou Národní parky Šumava a Bavorský les, Javor, město tří řek Pasov, nebo náročnější výlety do Mnichova, Regensburgu či dalších zajímavých měst v Bavorsku neb v Čechách. Horní Rakousko láká svým živým hlavním městem Lincem, kam je možno dojet také lodí po Dunaji. Premonstrátský mužský klášter Aigen nesmíte v žádném případě vynechat. Salzburg je také shlédnutelný v rámci denního výletu.
Každý den jezdí nostalgický parní vláček z železniční stanice Nové Udolí – Haidmühle podél Vltavy až do Horní Plané k Lipnu. V Čechách můžete navštívit zlatou Prahu, pivem proslulou Plzeň a České Budějovice, nádherně zachovalá města Český Krumlov nebo Prachatice. To jsou samozřejmě pouze některé tipy z možných cílů Vašich výletů. Skutečný výčet by vyžadoval mnohem větší prostor.


Ceník :

Objekt apartmánového domu je možno pronajímat po jednotlivých pokojích i po celých apartmánech. V hlavní sezóně (sezona A + B) jsou možné min. týdenní pobyty s nástupním dnem vždy v sobotu odpoledne. V hlavní sezóně (sezona A + B) je cena 350,- Kč / lůžko / noc, při obsazení celého objektu (35 lůžek) je cena 300,- Kč / lůžko / noc.

Sezona A + B : ( A = červen, červenec, srpen, září + B = prosinec, leden, únor, březen )

• Tří-lůžkový pokoj : 7.350,- Kč / pokoj / týden
• Čtyř-lůžkový pokoj : 9.800,- Kč / pokoj / týden

• Apartmán A (2 x 4 lůžka) : 19.600,- Kč / apartmán / týden
• Apartmán B (2 x 3 lůžka + 1 x 4 lůžka) : 24.500,- Kč / apartmán / týden
• Apartmán C (2 x 3 lůžka) : 14.700,- Kč / apartmán / týden
• Apartmán D (2 x 3 lůžka + 1 x 4 lůžka) : 26.950,- Kč / apartmán / týden

• Při obsazení celého objektu (35 lůžek) je cena 300,- Kč / lůžko / noc.
• Celý objekt (5 x 3 lůžka + 5 x 4 lůžka) (= 35 lůžek) = 73.500,- Kč / objekt / týden.

V období mimo hlavní sezónu je cena 300,-Kč / lůžko / noc. Jsou možné i kratší pobyty než týdenní (min. 3 noci).

• Cena silvestrovského pobytu je 2.800,- Kč / osoba / týden (min. celý apartmán).
• Při příjezdu se skládá vratná kauce 1.000,- Kč / pokoj.
• Poplatek obecnímu úřadu není v ceně pronájmu.
• V ceně nájmu jsou veškeré vedlejší náklady na spotřebovanou elektrickou energii, vodu a topení, stejně tak i poplatek za použití ložního prádla.
• Domácí zvíře je povoleno pouze po dohodě s majitelem za smluvní poplatek.
• Pronajaté prostory se předávají uklizené. Závěrečný úklid není v ceně pobytu ! !

Další informace a rezervace na tel.: (+420) 608 747 575.


Vybavení pokoje  koupelna, WC, kuchyňka, umývadlo, TV, SAT, povlečení, teplá voda, vytápění, internet
Společné vybavení  společná kuchyňka, terasa, venkovní posezení, krb, ohniště, společenská místnost
Typ stravování  kontinentální snídaně, klasická restaurace, zahradní restaurace, česká kuchyně, možnost placení stravenkami
Doprava  parkoviště
Jazyky  personál mluví německy
Sportovní možnosti  bazén v dosahu, krytý bazén v dosahu, přírodní koupaliště v dosahu, fitness v dosahu, tenis v dosahu, bowling v dosahu, šipky, turistika, cykloturistika, jízda na koni, běžkování, lyžařský vlek, rybolov v dosahu, půjčovna kol v dosahu, půjčovna lyží v dosahu, půjčovna sportovního vybavení v dosahu, úschovna kol, úschovna lyží
Zábava  diskotéka v dosahu, kasino v dosahu
Možnosti pro děti  dětské hřiště (venkovní)
Dostupnost pro zvířata  po dohodě vstup zvířatům povolen