Hřebčín FAVORY

Ubytování v Netvořicích

Kontaktní osoba:  Gabriela Havlíčková
Adresa:  Benice 1
Netvořice
257 44
Telefon:  Kde získám telefon?
E-mail:  Pošli e-mail >>>
 
   
Cena os./noc:  600 - 3000 CZK
   

Pension v Netvořicích

Foto - Ubytování v Netvořicích - Hřebčín FAVORY
Další fotografie >>>

Barokní statek Benice je postaven na plochém návrší, nad údolím, kde stála původní osada s tvrzí. První zmínky o benické tvrzi pocházejí z počátku 14. století. Od roku 1597, kdy se stala součástí konopišťského panství, prošla rukama několika majitelů, z nichž nejznámějším byl Albrecht z Valdštejna. V roce 1734 zdědil panství František Václav z Vrtby, synovec nejvyššího purkrabí Království Českého Jana Josefa z Vrtby.

Ojedinělá trojkřídlá budova je vepsána do rovnostranného trojúhelníku o straně 114 metrů. Neobvyklý půdorys stavitel zvolil na přání Františka Václava z Vrtby, neboť trojúhelník byl symbolem svaté Anny, patronky, ke které se modlila jeho manželka Anna Marie z Klenového. Křídla dvora jsou dlouhá 75 metrů a jejich konce jsou spojeny zdmi s branami. Jejich polohu určuje další, zrcadlově převrácený rovnostranný trojúhelník. Základním obrysovým vzorcem stavby je hexagram, tedy symbol Davidovy neboli Mariánské hvězdy.

V roce 1994 se statek stal sídlem Hřebčína Favory a od té doby prošel kompletní rekonstrukcí.

Hřebčín chová cca 80 koní. Je jedním z největších soukromých chovatelů starokladrubského koně na světě. Starokladrubský kůň je jediným hospodářským zvířetem této planety, na které je oficiálně nahlíženo jako na živé umělecké dílo, srovnatelné s obrazy, sochami nebo architekturou raného novověku. Starokladrubští koně, chovaní kontinuálně po více než 400 let, jsou jedním z nejstarších plemen koní na světě.

Barokní statek Benice je pro svoji historickou a architektonickou hodnotu zapsán jako kulturní památka.

Statek se nachází na samotě v překrásné přírodě středního Posázaví, 10 km od zámku Konopiště, a hodinu jízdy autem z centra Prahy. Okolí přímo vybízí k zajímavým výletům.

Kromě široké palety hippologických služeb, hřebčín nabízí ubytování v podkrovních pokojích přímo v objektu statku. Všechny pokoje mají své vlastní sociální zařízení. V areálu se nachází restaurace s celoročním provozem a bezplatné parkoviště.


Vybavení pokoje  koupelna, WC, umývadlo, TV, povlečení, teplá voda, vytápění
Společné vybavení  venkovní posezení, ohniště, salónek, společenská místnost
Typ stravování  snídaně formou švédského stolu, kontinentální snídaně, klasická restaurace, zahradní restaurace, česká kuchyně, pivnice, vinárna
Doprava  parkoviště, vjezd pro autobusy
Jazyky  personál mluví anglicky
Sportovní možnosti  bazén v dosahu, krytý bazén v dosahu, přírodní koupaliště v dosahu, fitness v dosahu, squash v dosahu, tenis v dosahu, bowling v dosahu, kuželky v dosahu, golf v dosahu, hřiště na míčové sporty v dosahu, turistika, cykloturistika, jízda na koni, lyžařský vlek v dosahu, rybolov v dosahu, půjčovna kol, úschovna kol
Relaxace  sauna v dosahu, solárium v dosahu, masáže v dosahu, vířivá koupel v dosahu
Zábava  diskotéka v dosahu, pořádání společenských akcí
Ostatní služby  prodej tisku v dosahu, prodej potravin v dosahu, prodej drogerie v dosahu, smíšený prodej v dosahu, půjčovna automobilů v dosahu, výlety s průvodcem, lékař v dosahu, výměna plynových bomb v dosahu
Možnosti pro děti  dětské hřiště (venkovní), dětský koutek (vnitřní)
Dostupnost pro zvířata  vstup zvířatům povolen
Typ placení  EuroCard - MasterCard, VISA


Reklama:
Místní předpověď počasí

Nejbližší jiné možnosti:

Prezentace Ubytování  - Apartmán Hela Praha
Apartmán Hela Praha
Praha

Prezentace Ubytování  - Ekofarma Horní Chrášťany
Ekofarma Horní Chrášťany
Horní Chrášťany

Prezentace Ubytování  - Penzion Na statku
Penzion Na statku
Šanov

Reklama:
TOPlist